Hiljaiseloa. Saan luettua vain hömppää ja sitäkin vaivoin. Onneksi sentään tartun edes ruotsalaiseen viihdekirjallisuuteen, mistä seuraa, että taas kerran alan käydä päänsisäistä Suomi-Ruotsi -maaottelua. Kysyn vain, että jos niillä on kerran jo Inger Frimansson, Anna Jansson ja Karin Alvtegen dekkaripuolella, niin millä oikeudella niillä pitää chick lit -osastollakin pyyhkiä paremmin kuin meillä?

Ingemarssonin kirja kertoo menestyskirjailija Stella Fribergistä ja vesivahingosta ja siitä, miten pieni läikkä kylpyhuoneen lattialla myllertää tämän koko elämän perustuksineen, mikä lukijan mielestä on omahyväiselle ja itseriittoiselle best seller -kirjailijalle ihan oikein; jos joku hengailee julkimokomistuksen kanssa, asuu älyttömän kokoisessa kämpässä Östermalmilla ja pukeutuu Pradaan, sietää semmoisen saadakin välillä jotain vastatuulta naamaansa viilentämään. Sitten löytyykin miesystävä sängystä vieraan henkilön kanssa eikä uusi kirjakaan oikein etene. Kaikesta kuonasta selviämiseksi tarvitaan tietysti mies, joka hänkin edustaa väärää yhteiskuntaluokkaa, tyylitajua ja tulotasoa. Joko arvaat lopun?

Stellasta on kuitenkin helppo pitää, puhumatta Ingemarssonin kyvystä kuoria päähenkilöstään monisärmäinen ja sympaattinenkin hahmo; kirjan kertoja näyttää erilaisten anekdoottien avulla Stellan persoonan koko kirjon. Tietyllä tapaa juonta ja varsinkin loppuratkaisua vaivaa jonkinasteinen epäuskottavuus, mutta eikö tämän genren kirjoja muka aina. Jos et anna sen häiritä, varaa kirja itsellesi tästä.

(Maaret T.)

1272358825_img-d41d8cd98f00b204e9800998e