Aion lähettää Peter Franzénille sähköpostiviestin, jonka keskeinen sisältö on: lopeta heti näytteleminen, palaa Suomeen ja keskity kirjoittamiseen. Ehkä en kuitenkaan rohkene olla niin avoimen suorapuheinen. Ohessa luonnos lähetettäväksi (ja vapaasti kommentoitavaksi):

Hyvä Peter,

minua on vaikea miellyttää. En lue juuri koskaan mieskirjailijoiden teoksia, suhtaudun skeptisesti (jollen peräti ilkeästi) siihen, jos taiteenalan ihmiset levittäytyvät eri ilmaisualoille ja rasitun tavattomasti murrekieltä hyödyntävästä kirjallisuudesta. Koska vähemmän ennakkoluuloiset asiakkaat ryhtyivät varaamaan kirjaasi sankoin joukoin, liityin asenteellisuuksineni jonon hännille. Ja sitten: luin kirjasi päivässä.

Kirjoitat juurevaa, sujuvaa tekstiä ja kuljetat tarinaasi pikkupojan havainnointien ja kokemusten kautta. Lopputuloksena on kertomus pienestä miehestä, jonka elämää kuvataan lempeästi ja runollisesti yksittäisten tapahtumien valossa - kaikkein upeinta on, miten kertojanäkökulma on koko ajan tämän pikkupojan kokemusmaailma. Olet kirjoittanut hienon kirjan. Kiitos, ja kaikkea hyvää kesääsi toivottaen,

Maaret T.

1275913688_img-d41d8cd98f00b204e9800998e